ABN AMRO Commercieel bankieren

Over ABN AMRO

 

De online commerciële dienstverlening van ABN AMRO (met een focus op zakelijke gebruikers) is in de loop van de jaren versnipperd geraakt. Zo waren er verschillende platforms ontstaan die zich richtten op doelgroepen met uiteenlopende eisen en wensen.

Meer weten?

Wat had ABN AMRO nodig?

 

Een nieuw platform voor de zakelijke gebruikers van ABN AMRO.

Wat was de grootste uitdaging?

 

Het bedienen van verschillende soorten, zakelijke gebruikers op één platform. Onder deze gebruikers vallen kleine-, middelgrote- tot grote- en corporate organisaties en internationale klanten. Het was een uitdaging om erachter te komen hoe deze individuele gebruiker het beste geholpen kan worden met informatie over de producten en diensten. Een andere uitdaging was het definiëren van de positionering strategie van ABN AMRO als thought leader op het gebied van zakelijke dienstverlening op verschillende gebieden.

Hoe hebben we het aangepakt?

 

Na verschillende workshops, interviews en prototypes hebben we uiteindelijk een nieuw serviceontwerp gemaakt. Hierin zijn drie elementen samengebracht: weten wie de bezoeker is; weten waar de bezoeker naar op zoek is en ervoor zorgen dat de bezoeker kan vinden waarnaar hij of zij op zoek is.

Wat was het resultaat?

 

Uiteindelijk hebben we een concept gecreëerd voor een nieuwe commerciële (digitale) look van ABN AMRO. Het is een modern visueel ontwerp geworden met een duidelijke focus. Het online kenniscentrum bevat verschillende artikelen over actuele ontwikkelingen in de sector, white papers, blogs en opiniestukken. Door middel van de slimme zoekfunctie en het volgen van bezoekers tijdens een sessie, wordt de meest relevante inhoud aan de betreffende bezoeker getoond.

Meer cases:

ICL SF
FRIS Vastgoed
Cuba Travel Network