Maak kennis met Chris, onze nieuwe medewerker

Auteur

Matthijs van der Pol

Gepubliceerd

2018-03-12

Delen

Chris de Sarandy komt uit de buurt van Leatherhead in Surrey een plaatsje dat drie kwartier van Londen is verwijderd. Sinds een paar weken versterkt Chris het team van lead designer Mike.

Hoe lang ben je van plan om te blijven?

Helaas zullen jullie het zo’n vijf maanden met me uit moeten houden voor ik terugkeer naar Leeds waar ik studeer aan de universiteit. Dan ben ik klaar om in september mijn bachelors degree Graphic en Communication Design te halen.

Wat verwacht je tijdens je verblijf hier te doen en leren?

Ik hoop mijn kennis en skills te verbeteren op het gebied van user experience en interface design. Dat zijn noodzakelijke en fundamentele onderdelen van de designwereld. Aangezien ieder product of dienst tegenwoordig vanuit de gebruiker wordt ontworpen, is design een onderwerp waarop is alles gebaseerd. Ik ga er vanuit dat de komende tijd alleen maar belangrijker wordt.
 

In het algemeen hoop ik hier zo veel mogelijk uit te halen en samen te werken met het team en met Mike. Hier nu werken biedt een fantastische kans.

Het zou ook geweldig zijn als ik de kans kreeg om met een paar opdrachtgevers en projecten samen te werken. Dat zou een goeie manier zijn om zowel mijn kennis van design als de omgang met klanten in de praktijk te brengen. Het is sowieso een goeie manier om te begrijpen wat klanten nu precies verlangen op het gebied van design en visualisaties.

Welke eerste indruk maakte de werkplek?

Incredible! Toen ik hier binnenkwam afgelopen maandag kreeg ik meteen een goed gevoel. Dat is eigenlijk niet meer verdwenen.

Zijn er overeenkomsten of verschillen met de plekken waar je hiervoor hebt gewerkt, bijvoorbeeld in de UK?

Grappig genoeg heb ik hiervoor wel bij twee andere bureaus gezeten, maar beide keren niet in de UK maar in Duitsland. Het eerste bureau was in Berlijn en heet Rosendahl. De sfeer en werkomgeving valt goed met Strangelove te vergelijken, dezelfde werkopvatting en ook heel erg down-to-earth. Een warm welkom, net als hier. Ik heb nog steeds goed contact. Het tweede bureau was in Frankfurt, en zoals je bij die stad misschien verwacht, ook wat formeler en serieuzer qua cultuur en sfeer. Dit bureau was ook een stuk groter. Ze zaten verspreid over zo’n vier verschillende panden.

Hoe bevalt Amsterdam tot nu toe?

Geweldig. Kan niet beter.

Nederlanders staan bekend om hun botheid en gebrek aan goede manieren. Wat is jou ervaring tot nu toe?

Serieus? Op een paar chagrijnige tramchauffeurs heb ik daar nog weinig van gemerkt. Veel erger dan de Duitsers kan het niet worden, toch? Sorry Mike!

Kun je ons nog een paar ontzettend niet te missen muziek-, design- of modetips geven?

Ik maak zelf muziek, dus misschien heb je daar iets aan. Ik werk op dit moment aan een album dat ooit een keer af moet zijn, al weet ik niet wanneer. In september is het klaar!

 

Hier kun je ongelooflijk veel losse songs van mij luisteren, speciaal voor mensen met een goede muzieksmaak.